Rolstoelwoning

Moet u verhuizen omdat uw huidige woning niet meer geschikt is omdat u of iemand binnen uw huishouden rolstoel gebonden is (geworden)? Dan is er misschien een mogelijkheid om voorrang te krijgen voor een rolstoelwoning. Of u hiervoor in aanmerking komt wordt beoordeeld door een aandachtsfunctionaris van WIJ Groningen.
Om in aanmerking te komen voor een rolstoelwoning is het een voorwaarde dat u een geldige inschrijving heeft bij www.woningnetgroningen.nl. Wanneer u student bent dan is een inschrijving bij WoningNet niet altijd noodzakelijk.
 

Aanvragen

Denkt u in aanmerking te komen voor een rolstoelwoning? Dan kun u kunt een e-mail sturen naar info@woonurgentie.nl waarin staat:

  • Gebruikersnaam www.woningnetgroningen.nl.
  • Omschrijving huidige woonsituatie.
  • Reden waarom u moet verhuizen naar een (andere) rolstoelgeschikte woning.
  • Programma van eisen van de nieuwe woning.

 

Student en rolstoelwoning

Wanneer u als student denkt in aanmerking te komen voor een rolstoelgeschikte woning of kamer stuur dan ook een e-mail naar info@woonurgentie.nl.

U hoeft nog niet ingeschreven te staan bij ROOM of WoningNet.
 

Procedure

Nadat wij uw e-mail hebben ontvangen beoordelen wij of uw verzoek wordt doorgestuurd naar WIJ Groningen. De aandachtsfunctionaris van WIJ Groningen neemt contact met u op en beoordeelt of u in aanmerking kan komen voor een rolstoelgeschikte woning. U wordt per e-mail op de hoogte gesteld over uw aanvraag.
 

Rolstoelindicatie

Wanneer u in aanmerking komt voor een rolstoelgeschikte woning krijgt u een rolstoelindicatie. Dit betekent dat u voorrang heeft op rolstoelwoningen in de gemeente Groningen. Woonurgentie Groningen beheert de wachtlijst met woningzoekenden met een rolstoelindicatie. Als er een geschikte woning beschikbaar komt dan beoordeelt Woonurgentie welke woningzoekende in aanmerking komt. U krijgt hiervan per e-mail bericht.

Bent u student dan kunt u een studentenkamer bij Lefier via ROOM of een (jongeren)woning via WoningNet aangeboden krijgen.